Спецмісія ОБСЄ сприяє створенню коридорів для евакуації поранених українських солдатів і бойовиків - звіт місії

Четвер, 17 липня 2014, 17:17

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має намір допомогти у створенні коридорів для евакуації поранених українських військовослужбовців і бойовиків, зазначається в останньому звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"Напруженість зберігалася в деяких районах Донбасу. Спеціальна моніторингова місія почала роботу із сприяння обміну між українською армією і озброєними прихильниками так званої "Луганської народної республіки" для створення двох локальних коридорів для евакуації поранених українських солдатів і бойовиків "ЛНР", - йдеться у звіті від 15 липня.

Крім того, згідно з інформацією, в Луганську ситуація залишається напруженою. "Спікер Верховної ради ЛНР" розповів спеціальній моніторинговій місії, що евакуація поранених українських солдатів з Луганського аеропорту буде можлива в обмін (за принципом "один до одного") на озброєних прихильників "ЛНР", які були заблоковані в радіобашті в Олександрівці (на східній околиці Луганська)", - повідомляє місія.

У звіті зазначено, що в Донецьку ситуація залишається напруженою. "Більшість світлофорів у місті вийшли з ладу. "Уряд" так званої "Донецької народної республіки" заснував орган державної безпеки під назвою "НКВС", - повідомляє місія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.