Росія кличе представників ОБСЄ перевірити східні кордони України

Вівторок, 15 липня 2014, 10:22

Міністерство оборони РФ запросило акредитованих у Москві військових аташе з США, Німеччини, Франції, Китаю та ще 14 країн відвідати у вівторок 15 липня ділянку кордону з Україною в Ростовській області для ознайомлення з ситуацією.

Як йдеться в повідомленні міноборони РФ, було зафіксувало зростання обстрілів прикордонних населених пунктів РФ з української території, заявив 15 липня заступник міністра оборони Анатолій Антонов.

Тому прийнято рішення "ознайомити зарубіжних військових фахівців з дійсним станом речей у населеному пункті Донецьк Ростовської області і однойменному прикордонному пункті, які зазнали руйнування артилерійським і мінометним вогнем з української території", - цитує міністра Інтерфакс.

За словами Антонова, це рішення є "ще одним жестом доброї волі Москви, що підтверджує її "відкритість стосовно військової діяльності", а також спробою донести до світової громадськості ситуацію в районі російсько-українського кордону.

Раніше ЄвроПравда писала, що під час телефонної розмови з міністром закордоннних справ України Павлом Клімкіним чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер підкреслив важливість переговорів тристоронньої контактної групи з лідерами незаконних збройних угруповань у Східній України, щоб підготувати ґрунт для проведення переговорів про припинення вогню.

"Буркхалтер підкреслив важливість та актуальність переговорів тристоронньої контактної групи з лідерами незаконних збройних угруповань у східній частині України, щоб підготувати ґрунт для проведення переговорів про припинення вогню", - передає слова голови ОБСЄ прес-служба організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.