Україна та Грузія реалізуватимуть спільні проекти у сфері молодіжної політики та спорту

Середа, 2 липня 2014, 17:46

Україна та Грузія розроблятимуть та втілюватимуть спільні проекти у сфері молодіжної політики та спорту.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов після зустрічі зі своїм грузинським колегою Леваном Кіпіані, розповіли у прес-службі міністерства.

"Україна та Грузія нині працюють за урядовою Угодою про співробітництво в галузі молодіжної політики від 1996 року. Цей документ не відповідає тій кількості змін та потреб, які існують сьогодні в молодіжній та спортивній політиці обох країн. Зміни, які ми вже почали на рівні міністерств, потребують нової нормативної бази. У цьому питанні ми дійшли повної згоди з паном Кіпіані", – сказав український міністр.

За словами Булатова, під час зустрічі досягнуто домовленості про створення спільних робочих груп, які працюватимуть над приведенням законодавчої бази до стандартів Європейського Союзу.

"Спеціалісти обох міністерств вже працюють над новим двостороннім міжвідомчим меморандумом про співробітництво у сферах молоді та спорту. Цей документ ми плануємо узгодити та підписати до кінця 2014 року. Крім цього, ми домовилися про тісну взаємодію за програмою професійної орієнтації молоді, у вивченні та втіленні кращих практик ЄС у цьому напрямку", - сказав він.

Також найближчим часом розпочнеться робота над створенням спільних молодіжних проектів за підтримки програм Європейського Союзу.

У прес-службі міністерства зауважили, що Булатов бере участь у міжнародній конференції проекту "Східного партнерства" "Розвиток співробітництва в молодіжній сфері". Конференція проходить у Тбілісі 1-3 липня 2014 року та присвячена поглибленню співпраці між країнами "Східного партнерства" (Україна, Білорусь, Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан) та Європейською комісією з питань молодіжної політики.

Ініціатива "Східне партнерство", започаткована у травні 2009 року, є програмою політики сусідства Європейського Союзу щодо шести східноєвропейських країн. "Східне партнерство" надає Україні додаткові можливості у двосторонніх відносинах з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: