ЄС робить "замало і запізно" у зв’язку з ситуацією в Україні – Лінкявічюс

Вівторок, 22 липня 2014, 10:45

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс констатує, що Європейський Союз "робить замало і запізно", "стає частиною проблеми замість того, що бути частиною її вирішення" у зв’язку з ситуацією в Україні і через падіння борту МН17.

Таку думку міністр висловив у вівторок в Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, передає УНІАН.

"Я вірю, що ми повинні діяти терміново. Іноді через нашу бездіяльність ми стаємо частиною проблеми. Ми можемо бути частиною рішення. Ми можемо впливати. Але ми цього не робимо. Так само це стосується Росії. Замість того, щоб використати вплив на ці озброєні групи, покласти край вогню, покласти край вбивствам населення, вони постачають зброю. Це не новина, що вони отримують танки, важке озброєння. І може статися катастрофа. На жаль, це сталося з таким жахливими наслідками. Ми повинні змінити наші думки. Ми робимо замало і запізно. Ми повинні координувати всіх гравців. Але ми розділені через економічні інтереси", - сказав Лінкявічюс.

Говорячи про можливі санкції, міністр висловив думку, що друга фаза санкцій "ще не вичерпана".

"Ми повинні наблизитися до кола тих, хто ухвалює рішення. Наша бездіяльність також є частиною проблеми, запрошуючи продовжувати. Я не знаю, що ще може статися, щоб ми зрозуміли, з ким маємо справу", - наголосив він.

ЄвроПравда повідомляла, що глава МЗС Литви вважає за необхідне надати статусу терористів самопроголошеним Луганській та Донецькій народним республікам.

"На наш погляд, прийшов час надати статусу терористичних організацій так званим "республікам" Луганська та Донецька.

Також настав час ввести ембарго на озброєння. Нам відомо, хто стоїть за терористами. Вони звинувачують інших, а не покладають відповідальність на себе, поширюючи брехню. Ми повинні серйозно взяти до уваги не тільки збройні дії, але й пропаганду", - сказав глава МЗС Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: