ОБСЄ продовжить роботу моніторингової місії в Україні - Буркхальтер

Вівторок, 22 липня 2014, 14:44

Голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер повідомив про прийняття остаточного рішення щодо продовження роботи спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на шість місяців.

Про це передає Інтерфакс.

Згідно з інформацією на сайті ОБСЄ, у вівторок опівдні сплив термін, коли країни-члени могли заперечити проти цього рішення. З огляду на це Буркхальтер висловив вдячність усім державам-членам за підтримку в роботі цієї місії.

"Своєчасне розширення нинішнього мандату, термін дії якого збігає 20 вересня 2014 року, дає змогу місії працювати без перерв", - зазначено в повідомленні.

Буркхальтер також наголосив на важливості ролі цієї місії в забезпеченні доступу до місця катастрофи малайзійського літака в Україні. "Голова ОБСЄ закликав усі сторони, аби вони дозволили спостерігачам виконувати свої завдання безперешкодно, а також гарантували безпеку представників місії на місці аварії відповідно до декларації постійної ради від 18 липня", - йдеться в повідомленні.

Він також подякував керівництву спеціальної моніторингової місії та всій команді за їхню роботу для стабілізації ситуації в Україні.

В ОБСЄ нагадали, що представники місії моніторять ситуацію в Херсоні, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях, Луганську та в Києві, де розміщений головний офіс, цей мандат залишається незмінним. Мета місії полягає у сприянні деескалації, зміцненні миру, стабільності й безпеки в Україні. Нині до складу місії входять 227 спостерігачів із 41 країни світу, а також місцевий персонал.

Моніторингову місію ОБСЄ було спрямовано до України на шість місяців, починаючи з 21 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.