Латвія вводить режим надзвичайної ситуації через поширення африканської чуми свиней

Вівторок, 22 липня 2014, 15:06

Уряд Латвії у вівторок підтримав пропозицію міністерства землеробства оголосити прикордоння Латвії зоною надзвичайної ситуації у зв'язку з поширенням там африканської чуми свиней (АЧС), повідомив кореспондент агентства BNS із засідання уряду.

У Мінземлеробства BNS заявили, що надзвичайний стан на цих територіях діятиме до 1 жовтня цього року, передає Інтерфакс.

Додаткові кошти з держбюджету на відповідні заходи поки не потрібні, оскільки Мінземлеробства перерозподілило гроші на них з інших своїх програм.

Уряд схвалив також положення, що посилюють заходи біобезпеки для власників свиней, місця утримання яких знаходяться в зоні надзвичайної ситуації. Їм буде заборонено тримати свиней як мінімум протягом року.

У Мінземлеробства також повідомили BNS, що надзвичайна ситуація на відповідних територіях набуде чинності одразу після прийняття урядом рішення, але технічно це рішення ще має затвердити сейм. Швидше за все, це буде зроблено на позачерговому засіданні в середу 23 липня або в четвер 24 липня.

Як повідомлялося раніше, вірус АЧС в Латвії підтверджено у 26 диких кабанів і 19 домашніх свиней в 11 присадибних господарствах. До теперішнього часу знищено 185 домашніх свиней. Інфіковані свині виявлені в Латгалії і Відземе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.