Постпреди країн ЄС розглянуть пропозиції Єврокомісії щодо санкцій проти Росії

Четвер, 24 липня 2014, 14:35

Комітет постійних представників країн ЄС розгляне у другій половині дня в четвер пропозиції Єврокомісії щодо обмежувальних заходів стосовно Росії, підготовлені за дорученням Ради ЄС 22 липня у співпраці з Європейською зовнішньополітичною службою.

Про це повідомив на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Джонатан Тодд, передає Інтерфакс.

"Ця робота триває, вона пріоритетна, і результати будуть опубліковані на цьому тижні", - сказала у свою чергу прес-секретар глави дипломатії ЄС Майя Косьянчич.

Робота з розширення санкційного списку "другої фази" буде завершена на цьому тижні, і список буде опублікований в найкоротші терміни.

Що стосується пакету додаткових заходів, які потребують законодавчої ініціативи, зазначила Косьянчич, очікується, що вона буде продовжено на наступному тижні.

Відповідаючи на питання, чи буде потрібно для додаткових заходів нову постанову саміту ЄС, прес-секретар сказала, що державам-членам належить вирішувати, на якому рівні будуть вжиті ці заходи.

Вона також відмовилася коментувати можливий зміст списку, пославшись на те, що необхідно дочекатися рішення держав-членів і публікації в "Офіційному журналі" ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.