Європейці допомагають створити суспільне телебачення в Україні

П'ятниця, 25 липня 2014, 16:51

Представники Європейської мовної спілки (ЄМС) 23-25 липня прибули до Києва, щоб поділитися досвідом створення суспільного телебачення. Вони оцінили реалії та можливості запровадження суспільного мовлення на основі Першого національного каналу України за європейськими зразками.

Про це повідомляє власний кореспондент ЄвроПравди.

"Процес переходу до суспільного телебачення в Україні вже почався. Я дуже цим  задоволений, і сподіваюся, що цей формат буде надійним інструментом для змін, що відбуваються у вашій країні", -  прокоментував ситуацію на медіаринку України старший радник ЄМС Борис Бергант.

Відомо, що за законом України від 17 квітня 2014 року "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" утворено Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) — юридичну особу, на яку безпосередньо покладається функціонування новоствореної системи суспільного телебачення і радіомовлення.

Керівництво НТКУ переконане, що невдовзі телеканал має переформатуватися в суспільного мовника, і "це означає, що на українців чекає зовсім нове, справжнє європейське телебачення", - йдеться в прес-релізі телеканалу.

"Телебачення є одним із важливих моментів на шляху до європеїзації України. Зміни вже розпочалися. І в першу чергу вони стосуються саме державного ТБ, яке зробило фундаментальний крок у бік європейського розвитку", - повідомило керівництво НТКУ.

В свою чергу європейці запевнили, що Першому національному каналу потрібно докласти ще чимало зусиль:

"Для того, щоб українське суспільство створило своє суспільне мовлення, потрібно боротись із законодавчою базою, формувати самосвідомість кожної людини. Інформація, що подається суспільним мовником, має бути основним достовірним джерелом. Підготовка такого матеріалу займає багато часу і потребує високого професіоналізму".

В НСТУ також наголосили, що 30 липня очікують на приїзд генерального директора італійського суспільного телебачення та національної телекомпанії Rai Клаудіо Капоне, який поділиться специфікою італійського суспільного мовлення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.