Чорний Петер має залишитися в минулому - голландський суд

Четвер, 3 липня 2014, 17:40

Суд Амстердаму постановив, що герой Різдва, помічник Святого Миколая, Чорний Петер – негативний стереотип щодо осіб африканського походження, а тому місто не повинно допускати його участі у новорічних святкуваннях цього року.

Варто зазначити, що дебати стосовно ролі даного вигаданого герої точаться в Нідерландах протягом останніх років.

Роль Чорного Петера зазвичай  виконують білі, використовуючи темний грим, кучеряві перуки та яскраву червону помаду. Опоненти цієї традиції стверджують, що це ні що інше, як карикатурне зображення африканця. Тим не менш, самі голландці, 80% котрих білі, вважають це милою традицією та не вбачають у ній якоїсь образи.

Постанова Окружного суду Амстердама зобов’язує міську владу переглянути свій дозвіл на появу на щорічному зимовому фестивалі Святого Миколая у супроводі Чорного Петера.

Зазвичай, на подібних святкуваннях святий Миколай прибуває на пароплаві з Іспанії у супроводі цілої флотилії човнів, переповнених Чорними Петерами.

Після цього Святий Миколай пересідає на білого коня і очолює процесію Чорних Петерів, котрі розважають публіку і роздають дітям печиво.

Влада Амстердаму вже почала обговорювати можливе вирішення цього питання, одним з котрих стала можливість різнокольорового гриму для Петера або просто використання сажі замість рум’ян. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: