Польща каже, що Росія помстилася за санкції ЄС

Середа, 30 липня 2014, 17:06

Міністерство сільського господарства Польщі сьогодні відкинуло звинувачення російських служб у неналежному контролі якості фруктів та овочів, які поставлялися до РФ, та назвало введення заборони помстою за оголошені вчора нові санкції Євросоюзу за дії росіян в Україні.

Про це йдеться в заяві міністерства, повідомляє УНІАН.

"Росія загалом інформувала про порушення в питаннях документації, але не повертала Польщі документів, щодо яких були сумніви, тому міністр (сільського господарства) Марек Савіцький переконаний, що ембарго є політичною репресією через обмеження, котрі вводить Європейський Союз проти Росії", - йдеться в документі.

Міністерство відзначило, що польські сільгоспвиробники стали першими жертвами оголошених санкцій, та наголосило, що вимагатиме від Єврокомісії відповідних компенсацій.

"Міністр не допустить, аби єдиними жертвами економічно-фінансових обмежень ЄС проти Росії стали польські сільгоспвиробники та садівники", - відзначено у повідомленні.

У міністерстві теж зауважили, що польські сільгоспвиробники останні роки диверсифікували ринки збуту своїх товарів і поставки до Росії становлять менше 7% усього сільськогосподарського експорту країни.

Вони додали, що через ембарго постраждають і російські споживачі, котрі купували якісну польську продукцію за доступними цінами.

Нагадаємо, що сьогодні Росія оголосила про заборону ввезення з Польщі овочів та фруктів, заявивши про порушення у сфері сертифікації та виявлення "карантинних продуктів".

Вчора представники 28 держав Європейського Союзу погодились запровадити економічні санкції проти Росії за підтримку нею озброєних бойовиків, котрі два тижні тому збили пасажирський "Боїнг" з майже 300 людьми на борту.

Торік Польща продала сільськогосподарської продукції на 4,3 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.