Британські депутати пропонують збільшити присутність НАТО в країнах Балтії

Четвер, 31 липня 2014, 09:56

Комітет з оборони палати громад Великої Британії вважає, що конфлікт в Україні показав необхідність реформування військового блоку, і закликав розширити присутність НАТО в країнах Балтії.

Північноатлантичний альянс, на думку представників комітету з оборони, недостатньо підготовлений, аби відбити ймовірний напад Росії на одного з членів НАТО, передає 31 липня слова окремих британських депутатів The Wall Street Journal.

В комітеті вважають, що конфлікт в Україні показав "серйозні недоліки" в готовності військового блоку протидіяти зовнішнім загрозам, і закликають на наступному саміті країн-членів НАТО, який пройде в Уельсі у вересні, "ініціювати реорганізацію" альянсу, повідомляє агентство AFP.

Парламентарії зазначають, що для протистояння російській агресії слід приступити до розширення присутності НАТО в країнах Балтії, а також проведення широкомасштабних навчань за участю представників всіх країн-членів альянсу.

"Ризик нападу Росії на країну, яка входить в НАТО, хоча і невеликий, але все ж не виключений", - підкреслив голова Комітету з оборони Рорі Стюарт.

У комітеті зазначили, що члени військового блоку повинні бути краще підготовлені до протистояння нетрадиційним тактикам нападу, таким, як кібератаки, інформаційні війни та дії нерегулярних збройних формувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.