Митний союз обіцяє повернутися до питання обмеження українського експорту

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:07

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) не виключає інших заходів проти України, окрім скасування пільг у рамках зони вільної торгівлі у СНД.

Про це заявив міністр торгівлі ЄЕК Андрій Слєпнєв. "Що ж до інших заходів, пов'язаних із захистом ринку, чи можуть вони бути - я вважаю, що, звичайно, можливо", - цитує його заяву Інтерфакс.

Нагадаємо, що питання підвищення мит на українські товари уже розглядалося на засіданні ЄЕК, проте будо заблоковано представниками Білорусі та Казахстану.

Проте, за словами Андрія Слєпнєва, "згодом таке рішення може виникнути вже за конкретними галузями, за конкурентними товарами за наявності відповідних обставин і доказів".

Євразійський міністр також прокоментував запитання журналістів, чи не вбачають в ЄЕК проблем у разі одностороннього скасування пільг у рамках ЗВТ СНД з боку РФ без введення таких заходів Білоруссю. 

За словами Слєпнєва, ЄЕК турбує зниження якості роботи контролюючих служб на кордоні Митного союзу з Україною. Водночас він висловив упевненість у тому, що у російських та білоруських органів достатньо ресурсів для ефективної роботи без вибудовування бар'єрів, що перешкоджатимуть вільному пересуванню товарів у рамках МС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.