Британці не дали візи українським вченим зі світовим ім’ям

П'ятниця, 4 липня 2014, 15:14

Британці відмовилися видати візу українському професору, автору понад 1000 наукових праць, 46 винаходів і 17 монографій Наталії Губергріц, заявивши, що "не впевнені" в її намірі займатися в Британії науковою медичною діяльністю.

Всього було відмовлено у візах десятьом українським медикам, які планували їхати на цю подію. Про це йдеться у статті Сергія Сидоренка для ЄвроПравди

Серед них ще три професора зі світовим ім'ям – Володимир Копчак, Ігор Хом'як, Володимир Клименко. Усі вони, на думку британців, вирішили обдурити посольство і полетіти в Лондон "під приводом" участі в медичному симпозіумі.

Усі необхідні довідки, сплачені авіаквитки і готелі, а також неодноразові прохання організаторів конгресу сприяти у видачі віз медикам були проігноровані британською стороною.

Таким чином, професор Губергріц не змогла головувати 24-28 червня у Саутгемптоні (Велика Британія) на міжнародому конгресі панкреатологів, куди її було запрошено британською стороною.

"Вам не вдалося надати достатніх доказів, які переконали б мене в тому, що зрозуміла мета візиту... не було необхідності проводити (додаткову) особисту бесіду з вами, приймаючи рішення за вашою заявкою", – йдеться у відповіді посольства.

Візовий офіцер стверджує, що "намагався зв'язатися з організаторами конференції з проханням підтвердити вашу участь, але не отримав такого підтвердження...", а також "намагався зв'язатися з Abbot laboratories (спонсор, який оплатив переліт і готель частині вчених - Ред.), але і це не вдалося"

"У світлі сказаного... я не задоволений вашим наміром відвідати Велику Британію. Я не переконаний, що ви дійсно хочете зробити короткий візит до Британії і що ви залишите країну по закінченні термінів цієї поїздки", – повідомив візовий співробітник, який не вказав у документі свого прізвища і підписався ініціалами MJG.

Примітно, що українські лікарі отримали паспорти з відмовою 24 червня – у день, коли конференція вже почалася. Тобто навіть у разі видачі візи вони не змогли б нею скористатися, адже авіаквитки "згоріли" ще напередодні. "Хоча ми здавали паспорти місяцем раніше, часу було цілком достатньо. Схоже, з відмовою свідомо тягнули, не залишивши нам можливості опротестувати її", – поділилася з ЄвроПравдою професор Губергріц.

За даними ЄвроПравди візова практика суттєво погіршилась саме в останні місяці. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.