В Польщі розбився літак. 11 загиблих, пілот лишився живий

Субота, 5 липня 2014, 23:07

В суботу, 5 липня, в місці Ченстохів у Польщі відбулася авіакатастрофа - впав спортивний літак. Літак злетів з місцевого аеродорому з 12 людьми на борту - учасниками місцевого парашутного клубу та інструкторами. Планувалося, що вони виконають парні стрибки з парашутом.

Близько 16.00 за місцевим часом літак впав у межах міста Ченстохова, в районі Миканов, повідомляє польське видання Dziennik Zachodni.

Літак впав на дерева, приблизно у 200 метрах від житлових будинків та в 3 км від злітної смуги місцевого аеропорту Руднік.

Після падіння уламки зайнялися. З 12 людей на борту загинуло 11, в тому числі - всі парашутисти, що брали участь у тренуваннях. В живих лишилася лише одна людина - пілот літака.

Кадр TVN24

Польська агенція PAP цитує Беату Марчиняк, представника госпіталю Ченстоховського воєводства, яка каже, що 40-річний пілот перебуває у важкому, але стабільному стані.

Наразі відомо, що катастрофи зазнав літак Piper Navajo, який лише нещодавно прибув до аеропорту Ченстохова і використовувався місцевим парашутним клубом.

"Для мене загадка, як міг впасти двомоторний літак, адже два двигуни працюють незалежно і лише одного достатньо, щоб літак лишався в повітрі і міг дотягнути до аеропорту... Імовірно, мала місце проблема з пристроями керування, або ж помилка пілота", - наводить Dziennik Zachodni слова Тадеуша Земули з товариства польских пілотів.

Фото Dziennik Zachodni
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.