Якщо Україна і Грузія ратифікують СА, можуть бути вжиті захисні заходи - Медведєв

Понеділок, 7 липня 2014, 12:23

Якщо парламенти України і Грузії також ратифікують Угоди про асоціацію з ЄС, як це зробив парламент Молдови, у торгівлі з цими країнами можуть бути вжиті аналогічні захисні заходи, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Природно, що якщо таким самим шляхом розвиватимуться події і в Україні, і в Грузії, то набір заходів буде близький, схожий, але, звичайно, з урахуванням обсягу торговельно-економічних відносин і наслідків для російського ринку", - сказав Медведєв на зустрічі з віце-прем'єрами в понеділок, повідомляє Інтерфакс.

Однак глава російського уряду зазначив, що ратифікація угоди місцевими парламентами не означає набрання чинності договором про асоціацію з ЄС до ратифікації Європарламентом.

"До його ратифікації зі зрозумілих причин він не має навіть тимчасової дії. Ратифікація може тривати роками або відбуватися дуже швидко. Але оскільки вони (парламент Молдови - Ред.) ратифікували документ, вони повинні розуміти, що створюють іншу правову основу для відносин з Митним союзом та Російською Федерацією. І ось на це треба, безумовно, звернути особливу увагу", - сказав Медведєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.