Країни-донори висловилися за залучення приватних інвесторів до надання допомоги Україні

Вівторок, 8 липня 2014, 17:47

"Донори визнали важливу роль, яку приватний сектор здатний зіграти в процесі стабілізації економічної ситуації і переходу до всебічного та стійкого економічного зростання (в Україні - Ред.)", - повідомляється в прес-релізі, поширеному за підсумками донорської конференції в Брюсселі.

Учасники зустрічі зійшлися на думці про те, що "участь у процесі (надання допомоги Україні - Ред.) приватних інвесторів, у тому числі банків, може істотно розширити порядок денний наступної конференції донорів та інвесторів, яка повинна відбутися восени 2014 року", повідомляє Інтерфакс.

Крім того, в ході зустрічі учасники розглянули низку кроків по підготовці до наступної конференції, зокрема "заснування спеціального спільного підготовчого комітету".

Разом з тим, як відзначається в прес-релізі, конференція, що завершилася, була важливою з погляду "можливості обміну думками та обговорення ключових короткострокових і середньострокових пріоритетів України, а також вироблення найбільш відповідних механізмів для координації зусиль донорів з підтримки процесу реформ в Україні".

У конференції країн-донорів взяли участь представники інституцій ЄС, країн Євросоюзу, міжнародних організацій та ще низки держав (США, Канади, Японії, Норвегії та Швейцарії), які висловили бажання зробити свій внесок у надання допомоги Києву.

У ній взяла участь і українська делегація, очолювана віце-прем'єром країни Володимиром Гройсманом.

На конференції головував член Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: