Росія заборонила ввезення з України кукурудзяної крупи, соняшнику та соєвих бобів

Доповнено
П'ятниця, 1 серпня 2014, 10:20

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) з 1 серпня заборонила ввезення на територію Російської Федерації кукурудзяної крупи, соняшнику, соєвих бобів і шроту з України у зв'язку з порушенням українськими постачальниками фітосанітарних вимог.

Про це йдется в заяві відомства, опублікованій на офіційній інтернет-сторінці 31 липня.

"Россільгоспнагляд вважає за необхідне запровадити з 1 серпня 2014 року як екстрений захід тимчасові обмеження на ввезення з України до Росії бобів соєвих, соняшнику, крупи кукурудзяної та соєвого шроту", - сказано в повідомленні відомства.

В заяві Россільгоспнагляду йдеться про виявлення в українській рослинній продукції карантинних для Росії бур'янів: ценхруса малоквіткового, амброзії полинолистої і череди волосистої.

В свою чергу українські експерти заяву Россільгоспнагляду вважають дивною і закликають не драматизувати довкола цього рішення, оскільки експорт української продукії до Росії не був великим, про що можна шкодувати. Зокрема в минулому році Україна експортувала 1,49 млн тонн соєвих бобів, із яких 186 тис. - в Росію, передає Інтерфакс.

"Ми спокійно закриємо Росію іншими ринками реалізації, Україна експортує сою в 40 країн світу, за нашою продукцією черзі стоять", - зазначив Президент Української асоціації виробників і переробників сої Віктор Тимченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: