Грецький уряд повністю компенсує своїм сільгоспвиробникам втрати від російського ембарго

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:15

Уряд Греції повністю компенсує національним сільгоспвиробникам втрати від російського ембарго на овочі та фрукти.

Про це заявила речник уряду Греції Софія Вултепсі, передає видання Ekathimerini.

"Грецькі виробники отримають від держави повну підтримку. Російський ринок дуже важливий для грецьких продуктів, але товарообіг є доволі лімітований, тому відтепер продукти будуть перенаправлені на національний та європейські ринки", - заявили в міністерстві закордонних справ Греції.

Одночасно міністерство сільського господарства Греції повідомило, що ЄС та концерн грецьких фермерів підписали дві угоди, згідно з якими частина фруктів з російського експорту буде перенаправлена на ринки Швеції, Фінляндії, Данії та Угорщини. Загальний бюджет експорту становить 2,2 млн євро. Згідно другої угоди оливкова олія та плоди оливок будуть продаватись тепер до Німеччини та Бельгії на загальну суму 1,7 млн євро, повідомляє видання Tovima.gr.

На тлі дискусії щодо російського ембарго на грецькі фрукти та овочі, опозиційні сили грецького парламенту критикують владу в приєднанні до антиросійських санкцій. На їхню думку, російське ембарго з’явилось як відповідь на санкції ЄС.

В уряді Греції відповіли на критику опозиціонерів і звинуватили їх, що "не можна будувати політику тільки на персиках" і що політика Греції "відповідає інтересам ЄС, оскільки Греція є членом Європейського Союзу і діє також для захисту національних інтересів", йдеться в заяві речника уряду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.