Греція веде переговори з Москвою про обмеження впливу санкцій - глава МЗС Греції

Четвер, 7 серпня 2014, 16:25

Греція веде переговори з Росією про обмеження впливу санкцій.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на офіційну заяву міністра закордонних справ Греції, віце-прем'єра Евангелоса Венізелоса.

"Ми постійно обговорюємо, як забезпечити найменші наслідки, і шукаємо можливості взагалі уникнути істотного впливу", - йдеться в заяві Венизелоса, поширеній в Афінах у четвер електронною поштою.

За словами глави грецького МЗС, Афіни прагнуть захистити сільське господарство країни, зберегти дружні відносини з усіма країнами і одночасно виконати свої зобов'язання перед ЄС.

Як повідомлялося, основна опозиційна партія Греції "СІРІЗА" закликала уряд країни скасувати санкції проти Росії, введені у зв'язку з українською кризою, повідомляє Інтерфакс.

"Сліпе слідування логіці "холодної війни", нав'язаної Брюсселем і Вашингтоном грецькому уряду, є руйнівним для сільського господарства країни", - наголошується в поширеній у четвер заяві партії.

На думку грецької опозиції, уряд підтримав санкції, не взявши до уваги національні інтереси Греції і її зв'язки з Росією.

"СІРІЗА" вимагає від уряду негайно скасувати всі санкції проти Росії, оскільки вони "роздмухують економічну і торговельну війну, в яку втягнули Грецію".

"СІРІЗА", яка, за даними останніх опитувань, є найпопулярнішою політичною силою в Греції, перемогла у травні на виборах до Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.