Іспанія також проситиме в ЄС компенсації

Вівторок, 12 серпня 2014, 13:20

Іспанія також проситиме Європейський Союз компенсувати збитки від російського ембарго на постачання продовольства з країн ЄС.

Про це повідомила міністр сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища Ізабель Гарсія Техеріна, повідомляє газета Cinco Dias.

У понеділок відбулася зустріч міністра з представниками харчової промисловості. Метою була підготовка  до зустрічі держав-членів ЄС, яка відбудеться у четвер. 

Під час розмови міністр підкреслила побажання  до Європейської комісії "реагувати терміново", щоб "наскільки це можливо" запобігти збиткам для ринку. За її словами, Іспанія зосередиться насамперед на сегментах фруктів та швидкопсувних продуктах, які можуть постраждати найбільше.

Наразі уряд Іспанії разом з ЄС обговорюють потенційні збитки і, грунтуючись на них, "приймуть всі необхідні заходи", сказала міністр. 

Як зазначає іспанське видання, у 2013 році Іспанія експортувала сількогосподарської продукції до Росії на 337 млн євро, і ще на 107 млн євро за перші 5 місяців 2014 року.

Між тим роботодавці та фермери підкреслили необхідність прийняття термінових заходів. Генеральний секретар асоціації COAG Мігель Бланко попередив про можливе падіння цін.

"Якщо буде прийнято політичне рішення, що привело нас до цього небезпечного становища, повинні бути політичні заходи, які забезпечують з нього вихід", - сказав він. 

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: