Бразилія готується отримати зиск від російського ембарго

Середа, 13 серпня 2014, 08:36

Заборона  російським урядом на імпорт продовольства з розвинених країн відкриває чималі додаткові перспективи для експортерів із Бразилії та, меншою мірою, - із суміжних з нею латиноамериканських країн.

Про це пише сайт компанії "ПроАгро".

Бразилія - єдина країна, здатна наростити своє валове виробництво продукції АПК достатньою мірою для того, аби покрити попит з боку Росії на низку товарних груп.

До цього часу дозвіл на постачання своєї продукції до Росії отримали вже 90 бразильських підприємств, які готові експортувати яловичину, курятину та свинину. Крім того, бразильська сторона активно працює над тим, щоб наростити експорт в Росію своєї кукурудзи та соєвих бобів.

Бразилія - найбільший у світі експортер яловичини, курятини та соєвих бобів, а також одна з небагатьох аграрних держав світу, все ще здатна до масивного екстенсивного нарощування виробництва сільськогосподарської продукції.

Самоізоляція Росії від провідних світових постачальників продовольства - вельми сприятлива для бразильських експортерів перспектива. Меншою мірою це стосується Аргентини і Чилі, які також є великими експортерами продовольства.

Для бразильських експортерів самоізоляція російського ринку - настільки ж революційна подія, як і відкриття китайського ринку збуту в минулому десятилітті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.