РФ планує до 2017 року замінити українську продукцію для російського ОПК

Четвер, 14 серпня 2014, 10:25

Міністерство промисловості і торгівлі РФ (Мінпромторг) завершило формування програми імпортозаміщення комплектуючих українського виробництва для техніки військового призначення. За прогнозами відомства, повністю відмовитися від імпорту оборонно-промисловий комплекс (ОПК) Росії зможе до 2017 року.

У прес-службі Мінпромторгу РФ відзначили, що до того часу альтернативу поставкам з України забезпечать країни Митного союзу і Китай, повідомляє УНІАН

"Програма імпортозаміщення дає шанс для глобальної модернізації всього машинобудівного комплексу Росії. Завдання поставлено, цілі визначено, ресурси виділено, реалізація програми почалася. По українських комплектуючих реально забезпечити повне заміщення до кінця 2016 – початку 2017 року", - сказав  заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Юрій Слюсар.

За його словами, вже зараз заміну поставкам продукції з України для потреб російського ОПК готові взяти на себе підприємства з країн Митного союзу і Китаю.

"Щодо електроно-компонентної бази, яка складає значну частину програми імпортозаміщення, ми розраховуємо на наших білоруських колег. Зокрема, обговорюються варіанти розширення інтеграції в ряд проектів заводу "Інтеграл", аж до створення спільного підприємства з його участю", - сказав Слюсар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: