Президент Чехії: Росія мала б подумати, чи потрібна їй Східна Україна

Четвер, 14 серпня 2014, 10:57

Тримати Україну в зоні своїх територіальних інтересів невигідно для Росії.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в інтерв’ю чеському інформаційному каналу ČT24, передає Радіо Свобода.

За словами Земана, колись великі країни ставили собі за головну мету територіальну експансію. Згодом вони зрозуміли, що їм це обходиться дорого, тому Британія чи Франція дуже радо зріклися своїх колоній, вони поставили іншу мету – підвищення життєвого рівня своїх громадян, зазначив Мілош Земан.

"Я твердо вірю, що і Росія, маючи таку величезну власну територію, усвідомить, що їй не потрібна Східна Україна, не потрібні 10 мільйонів голодних ротів, які потрібно годувати", – додав чеський президент.

Щодо гуманітарної допомоги Україні, то Мілош Земан вважає, що не має значення, хто її надає – Росія, ЄС чи США, але "найкраще було б, якби вони допомагали спільно". "Нам важко уявити страждання людей, які зараз помирають на сході Україні, а тому чим більше гуманітарної допомоги під міжнародним контролем, тим буде краще", – наголосив Земан.

На його думку, запровадження санкцій проти РФ та санкцій Росії у відповідь є контрпродуктивними діями.

"Кожна санкція є, по-перше, нісенітницею, вона недієва, а по-друге, вона, що логічно, викликає протисанкції. Розкручується спіраль, яка шкодить економічним відносинам і нікому не приносить користі, а навпаки, поглиблює недовіру між країнами", – наголосив Мілош Земан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: