США розширює сферу дій санкцій проти Росії

Четвер, 14 серпня 2014, 12:18

Мінфін США розширив сферу дії санкцій завдяки перегляду правила володіння компаніями особами, що входять до санкційного списку.

 Це рішення може розширити санкції принаймні на одну  російську компанію, повідомляє Bloomberg.

Вчорашня зміна означає, що фірми можуть бути оштрафовані в разі, якщо будь-хто з осіб, що підпадає під дію санкцій, в сукупності володіють не менше 50% компанії.

Раніше, відповідно до Офісу Контролю Іноземних Активів Міністерства фінансів США "правило 50%", стосувалося лише однієї особи, що входить до санкційного списку. У випадку володіня нею більше 50% компанії, підприємство також вносилося до нього.

"Зміни в інтерпретації будуть досить значними для тих компаній, що перебувають у сумісній  власності кількох подібних осіб", - говорить юрист Майкл Бертон

Цей крок, найімовірніше, розширить санкції проти Росії, в той час як адміністрація Обами тисне на Президента РФ Володимира Путіна з вимогою припинити підтримку проросійських сепаратистів в Україні, пише видання.

Переглянуте правило найімовірніше  вплине на російського страховика ВАТ "Страхова група" СОГАЗ",  більше ніж 50 відсотків якого належить ВАТ Банк " Росія " і Волзькій групі.

Банк "Росія" і його акціонер-Юрій Ковальчук входять до списку санкцій США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: