ЗМІ: Данія назвала своїх кандидатів в Єврокомісію

Четвер, 14 серпня 2014, 17:45

Жан-Клод Юнкер отримав "принаймні два імені" можливих кандидатів в єврокомісари від Данії.

Про це пише European Voice.

Імена данських номінантів ще не були оприлюднені, але спекуляції про те, хто буде наступником Конні Хедегор (попередній єврокомісар від Данії – ред.) достатньо.

Данська газета Berlingske повідомила, що прем'єр-міністр Гелле Торнінг-Шмідт може висунути міністра освіти Крістін Анторіні і екс-міністра юстиції Мортена Бодскова. Обоє є лівоцентристськими політиками.

Раніше надходили повідомлення про те, що кандидатури міністра юстиції Карен Хеккеруп, і лідера групи соціал-демократів  в данському парламенті Метте Гжерскова, також розглядаються.  Серед предентентів також називали і міністра економіки та внутрішніх справ Данії Маргрет Вестагер - єдиного кандидата від лібералів.

Юнкер був зацікавлений в тому, щоб отримати кілька кандидатур з кожної країни. Так він матиме більш широкий вибір при створенні свого " ідеального кабінету". Вважається, що Торнінг-Шмідт та Юнкер вели дискусії з цього приводу кілька разів за останні пару тижнів. Її стратегія не оприлюднювати  імена кандидатів громадськості може збільшити шанси на отримання Данією одну з керівних посад, пише видання.

Данія є однією з п'яти країн, які офіційно не оголосили свого кандидата до Європейської Комісії. Іншими країнами є Нідерланди, Кіпр, Словенія і Бельгія. Рішення, як очікується, будуть затверджені Європейською радою на засіданні 30 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: