У Словенії виник політичний скандал через посаду єврокомісара

Середа, 6 серпня 2014, 15:14

У Словенії висування кандидатів на посаду європейського комісара перейшло у внутрішній політичний скандал.

Про це пише EuropeanVoice.

Минулого тижня Аленка Братушек, яка залишається прем'єр-міністром до формування нового уряду і чия партія зазнала відчутної поразки під час виборів минулого місяця, представила Жану-Клоду Юнкеру список з трьох можливих кандидатур на посаду єврокомісара. До списку увійшла сама Братушек, Карл Ерявець, міністр закордонних справ її уряду, а також Таня Фажон, депутат Європейського парламенту з 2009 року.

У понеділок 4 серпня п'ять правоцентристських євродепутатів від Словенії написали листа Юнкеру з проханням відмовитися від поданого списку.

"Усі зусилля Братушек протягом останніх двох місяців фокусувалися виключно на тому, щоб стати комісаром", - йдеться в листі . "Минулого тижня вона пропонувала партнерам за коаліцією призначити її єдиним кандидатом. Однак ця пропозиція не отримала підтримки. Тому через громадське обурення Братушек змушена була висувати себе разом з двома іншими кандидатами", - написали європарламентарі.

Євродепутати вказують у листі, що їхні партії набрали 62,5% голосів на виборах. Водночас три лівоцентристські партії, представлені кандидатами на посаду єврокомісара, - 20,2%. За партію ж Братушек проголосувало лише 4,38%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.