Великобританiя готова фiнансово пiдтримати Україну - прем'єр

П'ятниця, 15 серпня 2014, 15:00

Президент України Петро Порошенко i прем'єр-мiнiстр Великобританiї Девiд Кемерон телефоном обговорили мiжнароднi зусилля iз врегулюванню ситуацiї на сходi України i перспективи розширення вiйськово-технiчного спiвробiтництва.

Про це повiдомляє прес-служба глави держави.

"Девiд Кемерон повiдомив, що Великобританiя готова фiнансово пiдтримати Україну в рамках програми в один мiльярд фунтiв стерлiнгiв, якi вона видiляє для гуманiтарної допомоги ООН", - йдеться в повiдомленнi.

Британський прем'єр ще раз запевнив у своїй твердiй i послiдовнiй пiдтримцi України i дiй президента. Вiн також поцiкавився питанням гуманiтарної допомоги, призначеної Луганськiй областi.

"Президент поiнформував про останнiй розвиток подiй, а також про те, що українська частина мiжнародної гуманiтарної допомоги в рамках мiсiї Червоного Хреста направляється в Луганськ.", - зазначає прес-служба глави української держави.

Порошенко висловив занепокоєння ситуацiєю на кордонi, зокрема, тим, що через вiдкриту частину кордону в Україну i далi надходить важка вiйськова технiка i озброєння з Росiї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.