ЄС рятуватиме виробників овочів від ембарго Росії

П'ятниця, 15 серпня 2014, 10:13

Виробники цвітної капусти, огірків, грибів, перцю та помідорів, швидше за все, будуть наступними у черзі за допомогою Європейської комісії у зв’язку з введенням Росією ембарго.

Про це пише EUobserver.

Роджер Уейт, речник комісара ЄС з питань сільського господарства, заявив виданню в четвер 14 серпня, що "досить багато держав висловили свою стурбованість у зв'язку з ситуацією, що склалася щодо цих п'яти продуктів, на засіданні у Брюсселі".

Він сказав, що виконавчий орган ЄС  "на початку наступного тижня" оголосить про новий "захід для стабілізації ринку", щоб надлишок продуктів на ринку не викликав різкого падіння цін на найбільш постраждалі товари.

Новий захід стане другим після того, як Єврокомісія минулого тижня придбала персики і нектарини вартістю від 20 млн до 30 млн євро.

ЄС може використати гроші фонду в 420 млн євро, за допомогою яких відшкодовуватиме аграріям 50% продуктів, які вилучатимуться з ринку для використання в якості добрив, та 100% продуктів, які направлятимуться до шкіл і лікарень.

Комісія у четвер також прийняла рішення проводити подальші зустрічі щотижня для оцінки поточних потреб.

На меті побудувати картину "реального впливу" продовольчого ембарго Росії напередодні позачергової зустрічі міністрів ЄС з питань сільського господарства 5 вересня, під час якої може бути прийняте рішення про впровадження додаткових заходів захисту, таких як підвищення суми фонду.

ЄвроПравда повідомляла, що  першим сектором, що вимагає невідкладної підтримки, Єврокомісія визначила виробників персиків і нектаринів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.