ЄС витратить 125 млн євро для захисту від санкцій на ринку фруктів та овочів

Понеділок, 18 серпня 2014, 13:29

Ближчим часом Європейська комісія введе в дію комплекс заходів для захисту ринку сільськогосподарських товарів від російських санкцій.

Про це повідомив 18 серпня в спеціальній заяві комісар ЄС з сільського господарства Дачіан Чолош.

"Починаючи від сьогодні я ініціюю надзвичайні заходи, які дозволять скоротити пропозицію на ринку плодово-овочевої продукції. Всі виробники вказаних продуктів матимуть право застосовувати ці заходи", - заявив комісар, додавши, що ініціатива ЄС дозволить запобігти різкому падінню цін на внутрішньому ринку.

Виходячи із заяв комісара, Євросоюз має здійснити інтервенцію на сільськогосподарському ринку, викупивши надлишкову пропозицію тих овочів та фруктів, які швидко псуються. Продукти, які були викуплені Єврокомісією, згодом будуть розповсюджуватися безкоштовно. Детальний порядок безкоштовного розповсюдження продукції наразі не оприлюднюється; як правило, продукти, викуплені в рамках інтервенцій, лишаються в ЄС та потрапляють до незаможних верств населення.

Речник Єврокомісії Роджер Уайт додатково повідомив журналістів, що надзвичайні заходи почнуть діяти від 18 серпня та триватимуть до кінця листопада.

Загалом ЄС має намір витратити до 125 млн євро для інтервенцій на ринок овочів та фруктів.

Перелік товарних найменувань, що підпадають під заходи, включатиме помідори, цвітну капусту, гриби, виноград, огірки та інші сезонні культури, для яких немає варіантів зберігання та постачання на альтернативні ринки.

Як повідомлялося, раніше ЄС вже застосовував цей механізм захисту для виробників персиків та нектаринів, де падіння цен через санкції РФ почалося найшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: