ЄC створює спецорган для реагування на російські санкції

Четвер, 14 серпня 2014, 17:38

Представники країн-членів ЄС дійшли згоди про схему спільних дії Євросоюзу в питаннях, пов’язаних із санкціями Російської Федерації та їхнім впливом на європейські підприємства.

В четвер після завершення засідання на рівні експертів країн ЄС, яке відбулося в Брюсселі, європейський комісар з питань сільського господарства Дачіан Чолош, якого цитує УНІАН, зробив заяву.

Комісар повідомив про створення спеціального моніторингового механізму для відстеження ситуації на ринках країн-членів ЄС.

"Ситуація, з якою ми зіткнулися в результаті заборони з боку Росії, є винятковою і вимагає краще та швидше отримувати доступ до даних ринків, сектор за сектором. Саме тому ми створюємо сьогодні посилений моніторинговий механізм, до якого будуть залучені всі держави-члени. Зустрічі з державами-членами будуть проходити щотижня стільки, скільки це буде необхідно", - заявив комісар.

Крім того, Чолош зазначив, що Єврокомісія вже на початку наступного тижня має виступити із заходами, спрямованими на стабілізацію ринку.

Перший етап заходів  буде націлений на фрукти та овочі, що швидко псуються, продукти, які "потерпають більш за все". "Ці дії будуть співмірними та економічно ефективними", - запевнив єврокомісар.

Як відомо, раніше ЄС вже ухвалив термінове рішення про інтервенцію на ринок персиків та нектаринів – зокрема, ЄК планує викупити до 10% обсягу ринку, щоби стабілізувати ціни.

Нагадаємо, Росія минулого тижня заборонила імпорт з ЄС та з інших країн Заходу усіх видів фруктів, а також інших найменувань продовольчої продукції.

Дослідження, оприлюднені 14 серпня, свідчать що найбільше від санкцій Росії постраждають Польща та Норвегія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.