ЄС може виділити фіндопомогу жителям зони АТО і переселенцям

Понеділок, 18 серпня 2014, 18:27

Європейський Союз готовий сприяти Україні допомоги жителям звільнених територій в зоні проведення антитерористичної операції, а також переміщеним особам.

Про це заявив в ході зустрічі з віце-прем'єром Володимиром Гройсманом директор Генерального директорату з гуманітарних питань та цивільного захисту (структурна частина Єврокомісії) Жан-Луї де Броувер, якого цитує прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

За його словами, розглядається можливість виділення додаткової фінансової допомоги. "Мої колеги працюють над тим, щоб раніше виділені ЄС гроші швидше надійшли в Україну. Але на початку вересня, можливо, буде прийнято рішення про виділення додаткової фінансової допомоги", - передає його слова прес-служба.

"Ці кошти ми плануємо спрямувати на поліпшення умов проживання та переселенців, і людей, що проживають на звільнених територіях. Розглядається і можливість надання допомоги у вигляді наметів, приладів обігріву, будівельних матеріалів та інших предметів першої необхідності", - зазначив представник Єврокомісії.

Агентство Інтерфакс-Україна зазначає, що Гройсман поінформував де Броувера про дії уряду в цьому напрямку, зокрема, про створення двох державних агенцій, одна з яких буде займатися питаннями внутрішньо переміщених осіб, а інша - питаннями відновлення Донбасу.

Планується, для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб і відновлення життєдіяльності звільнених населених будуть об'єднані також зусилля країн-членів ЄС та інших донорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.