Німеччина збільшила гуманітарну допомогу Донбасу до 3,5 млн євро

Понеділок, 11 серпня 2014, 12:29

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Донбасу через загострення військового конфлікту.

Про це передає Deutche Welle.

"Ми дуже серйозно сприймаємо такий розвиток подій і тому вже на початку липня збільшили розмір німецької гуманітарної допомоги до 3,5 млн євро", - зазначив Штайнмаєр.

Він також наголосив, що забезпечення цивільного населення Східної України гуманітарною допомогою має відбуватись під контролем міжнародних організацій.

"Для доставки гуманітарної допомоги населенню Німеччина співпрацює в цьому питанні з такими міжнародними організаціями, як Червоний Хрест, управління верховного комісара ООН у справах біженців та бюро ООН з координації гуманітарної допомоги", - сказав він.

На переконання Штайнмаєра, доставка гуманітарних вантажів з Росії до України має здійснюватись "винятково за чіткої згоди українського уряду", процитувало його у неділю 10 серпня інформагентство AFP.

Між тим очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив у неділю, що Росія уже домовляється з Україною, а також гуманітарними організаціями системи ООН та Червоного Хреста, про відправлення гуманітарної допомоги на Луганщину та Донеччину, передає Deutche Welle.

"Зараз ми домовляємось і з українською стороною, і з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, і з міжнародними гуманітарними організаціями системи ООН про необхідність термінової відправки до Луганської та Донецької областей гуманітарної допомоги", - наводить слова Лаврова у Сочі агенція Інтерфакс.

Нагадаємо, що днями НАТО, а також низка лідерів країн Заходу застерігали Росію від введення на територію України військ під виглядом миротворців, котрі супроводжують гуманітарну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.