Обама через РБ ООН хоче зупинити потік бойовиків з інших країн

Вівторок, 19 серпня 2014, 12:43

Президент США Барак Обама у вересні в Нью-Йорку збирає саміт 15 країн-членів РБ ООН через проблеми з тероризмом та приплив бойовиків з інших країн.

Про це повідомляє Інтерфакс.

У вересні США головуватимуть в РБ ООН, і президент Сполучених Штатів запрошує лідерів 14 країн-членів Ради Безпеки провести зустріч на тижні, що починається з 22 вересня, коли в Нью-Йорку проводиться щорічна сесія високого рівня Генасамблеї ООН.

США хочуть домогтися ухвалення резолюції щодо іноземних громадян, які воюють на боці терористичних угруповань в інших країнах.

Як заявив агентству "Ассошиейтед Пресс" представник місії США при ООН, ця проблема не нова, але останнім часом вона набула особливої актуальності.

"Внутрішні конфлікти в Сирії та Іраку, в яких, за різними оцінками, бере участь близько 12 тис. іноземних бойовиків, зробили цю загрозу відчутною", - заявив агентству дипломат.

Американські власті вважають, що резолюція, яку необхідно прийняти, закликати уряди всіх країн мобілізувати кошти і ресурси, щоб не допустити участі громадян у терористичних угрупованнях, що діють на території іноземних держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: