Обама та Меркель повідомили Москву про "наслідки"

Понеділок, 11 серпня 2014, 09:14

Російське втручання у кофлікт в Україні, в тому числі з нібито гуманітарними цілями, є "неприйнятним" без дозволу Києва, запевнили президент США Барак Обама і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в телефонній розмові в суботу.

Про це повідомляє агентство AFP.

Такий крок "порушує міжнародне право і провокуватиме додаткові наслідки", заявив Білий дім, посилаючись на вже введені численні економічні санкції проти Москви.

"Будь-яке втручання з боку Росії в Україні, навіть з нібито "гуманітарною" метою, без формальної згоди та дозволу уряду України, є неприйнятним", - сказано в заяві.

Обама і Меркель знову закликали Росію спробувати знайти політичне вирішення кризи.

Президент США мав подібну розмову з британським прем'єр-міністр Великобританії Девідом Кемероном раніше в той же день, в якому лідери двох країн домовилися вважати такі дії "необґрунтованими і незаконними".

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров закликав Вашингтон підтримати ініціативи Москви щодо "гуманітарної місії" на сході України.

Лавров мав телефонну розмову з Джоном Керрі, в якій підкреслив "необхідність термінових заходів для запобігання неминучій гуманітарній кризі", йдеться в заяві МЗС РФ у суботу.

Нагадаємо, 8 серпня Кабмін на закритому засіданні схвалив законопроект, яким впроваджуються санкції щодо Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: