Польща має ініціювати дискусію про присутність НАТО в Україні – заступник голови ЄП

Вівторок, 19 серпня 2014, 14:37

Польська влада на найближчому саміті НАТО на початку вересня повинна ініціювати дискусію на тему можливої військової присутності сил Альянсу в Україні.

Про це заявив заступник голови Європпарламенту, представник найбільшої польської опозиційної партії "Закон та справедливість" (PiS) Ришард Чарнецький на прес-конференції у Варшаві, передає УНІАН.

"Польща вже зараз повинна розпочати двосторонні контакти з Україною, а також з партнерами по НАТО, аби обдумати можливу присутність військ Альянсу в Україні, бо це правдоподібно єдина і точно найміцніша сила, яка зможе затримати президента РФ Володимира Путіна",- сказав він.

За словами Чарнецького, Захід має обговорити можливість загострення економічних санкцій проти Росії.

"Варто подумати про найбільш потужні економічні санкції, піти шляхом президента США Рональда Рейгана, який зумів виграти війну з Радянським Союзом завдяки домовленостям з арабськими країнами, що призвели до значного падіння цін на найважливіші енергоносії - нафту і газ", - сказав він.

Нагадаємо, що саміт НАТО пройде у Ньюпорті (Уельс, Велика Британія) 4-5 вересня цього року.

У ньому запланована участь президента України Петра Порошенка. На саміті планується, серед іншого, ухвалити нову оборону стратегію НАТО у зв'язку з останніми подіями в Україні. Стратегія може передбачати розміщення військових баз у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.