МЗС РФ знову знайшов винного: "ЄС причетний до обстрілів Росії"

Субота, 2 серпня 2014, 17:53

В суботу прес-служба російського зовнішньополітичного відомства розповсюдила заяву, в якій розкритикувала Європейський союз за рішення не застосовувати заборону на постачання зброї в Україну.

"Незважаючи на продовження нинішньою київською владою військової операції на Південно-Сході країни, в ЄС визнали за необхідне відновити видачу ліцензій на експорт спецспорядження та військового обладнання в повному обсязі", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Виходячи з цього, Москва, яка сама постійно постачає зброю та військову техніку для проросійських бойовиків, поклала на Євросоюз відповідальність за насильство на Сході.

"Рішення про обмеження поставок озброєнь і спецобладнання на Україну потрібно було вводити після початку так званої "антитерористичної операції" на Донбасі і в Луганській області. Але і зараз відновити відповідну заборону не пізно. Без неї відповідальність Євросоюзу за продовження кровопролиття на Південному Сході України буде зростати", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Варто зазначити, що обурення Москви викликало рішення саміту ЄС більш ніж двотижневої давнини - 16 липня глави держав і урядів домовилися скасувати всі обмеження, які діяли для України з 20 лютого 2014 року.

Це рішення було опубліковано в той же день (останнє речення п.2. даного документа), але тоді його в МЗС РФ його, судячи з усього, не помітили.

Примітно, російські дипломати не визнають того факту, що 16 липня вони пропустили дане рішення ЄС.

Заява МЗС починається зі слів, Брюссель "ухвалив його по-тихому". У тексті документа дипломати додатково натякають, що Європа приховала своє рішення від Москви.

"ЄС старанно замовчує незаперечні факти обстрілу з території російської території: перспектива відчути власну причетність до подібних акцій створює, напевно, якийсь дискомфорт в Брюсселі", -- чомусь впевнені в Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.