Єврокомісія ще думає, чи звертатися до СОТ через російське ембарго

Середа, 20 серпня 2014, 14:02

Європейська комісія у найближчі тижні ухвалить рішення, звертатися чи ні до Світової організації торгівлі через російське ембарго на європейські продукти, передусім овочі та фрукти.

Про це у середу в Брюсселі на брифінгу повідомила представник ЄК Шанталь Хьюз, передає УНІАН.

"Ми отримали листа від Польщі, ми аналізуємо, що можливо в рамках правил СОТ, а що ні. Перш ніж ми ухвалимо рішення, ми повинні обговорити це питання. Коли це буде зроблено, ми ухвалимо рішення, але ми ще не на цьому етапі. Ми приймемо рішення у найближчі тижні", - сказала вона.

Представник ЄК Роджер Вейт у свою чергу повідомив, що Генеральний директорат з питань торгівлі ЄК аналізує ситуацію щодо заборони, яку запровадила Росія. "Ми працюємо над можливою відповіддю", - наголосив він.

Нагадаємо, 7 серпня російська влада офіційно оголосила про заборону поставок низки продовольчих продуктів із країн, які напередодні ввели або підтримали санкції проти Росії за її підтримку сепаратистів в Україні. Серед них - ЄС, США, Канада, Австралія, Норвегія і Японія.

8 серпня міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький заявив, що російська влада своїм останнім ембарго на поставки продуктів з ЄС, США та інших країн порушила "достатньо норм" Світової організації торгівлі, щоб дати підстави виключити її з цієї структури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.