Єврокомісія чекає відповіді Москви у питанні ембарго на польські овочі та фрукти

Середа, 6 серпня 2014, 09:18

Європейська комісія закликає Росію до консультацій у питанні ембарго на польські овочі та фрукти.

Про це повідомляє "Польське радіо".

У листі, який Брюссель направив до Москви, підкреслюється, що останні впроваджені обмеження суперечать засадам Світової організації торгівлі (СОТ).

Спочатку Єврокомісія спробує вирішити це питання шляхом переговорів. Тому її представники також закликають до консультацій з російською владою на тему ситуації, що склалася. Схожі розмови відбувалися після впровадження Москвою ембарго на свинину.

Оскільки переговори не закінчилися результативно, Брюссель склав скаргу до СОТ. У питанні ембарго на фрукти та овочі Європейська комісія також планує переговори з польськими фахівцями. У найближчий четвер має відбутися зустріч представників Польщі та Комісії з питання компенсацій для фермерів.

Міністерство сільського господарства Польщі оцінює, що польські виробники можуть понести втрати у розмірі 500 млн євро. Брюссель підкреслює, що допомога можлива, але спочатку потрібно проаналізувати ситуацію і визначити, чи існують альтернативні ринки збуту для польських продуктів. 

Нагадаємо, що Росія 30 липня оголосила про заборону ввезення з Польщі овочів та фруктів, заявивши про порушення у сфері сертифікації та виявлення "карантинних продуктів".

Торік Польща продала сільськогосподарської продукції на 4,3 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.