НАТО: "гуманітарний конвой" РФ прикривав поставки сепаратистам

Субота, 23 серпня 2014, 11:05

У керівництві північноатлантичного альянсу вважають, що рішення Росії направити гуманітарний конвой на схід України в дійсності могло служити прикриттям для постачання проросійських терористів.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, якого цитує сайт Об'єднаного командування силами НАТО в Європі.

"Силовий перетин кородону без дозволу або супроводження (представниками Києва) свідчить, що Росія більше зацікавлена у нових постачання сепаратистам, аніж у підтримці місцевого населення", - заявив генерал.

"Законна гуманітарна допомога не повинна надаватися через міжнародні кордони силою, як контрабанда, без згоди і без участі міжнародних гуманітарних агентств", - цитує Брідлава Інтерфакс.

При цьому він висловив впевненісь, що якщо Росія дійсно хоче допомогти населенню сходу України, то їй слід негайно відвести війська від українських кордонів, припинити потік зброї через кордон і використовувати свій вплив на сепаратистів з тим, щоб повернутися до дипломатичного вирішення конфлікту.

"Росія раніше направляла "гуманітарні" та "миротворчі" зусилля в Грузію, Молдову і Крим, і ми бачили, що вони доводять шахрайські наміри (російської влади) у вигляді створення заморожених конфліктів замість їх вирішення", - провів аналогію командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі.

Також із заявою про те, що "гуманітарний конвой" прикриває інші наміри Росії, виступив Пентагон.

"Наша позиція чітка, і Росія не повинна використовувати гуманітарний конвой в якості виправдання, щоб перетнути кордон", - повідомив Державний департамент США з оборони на своїй сторінці у Твіттері..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.