У НАТО запевняють, що її європейська ПРО не буде спрямована проти Росії

Вівторок, 26 серпня 2014, 09:49

Усі заходи, що розглядає і ухвалює НАТО, є захисними і повністю відповідають міжнародним зобов'язанням організації.

Про це заявив співробітник апарату Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, передає Інтерфакс.

Відповідаючи на запитання про повідомленні, що з'явилося на сайті німецького журналу "Шпігель" що представники країн Балтії та Польщі звернулися до НАТО з пропозицією націлити систему ПРО в Європі проти Росії, він сказав: "Ми не коментуємо передбачуваних витоків".

За його словами, "НАТО вжив негайних заходів, щоб зміцнити колективну оборону, зважаючи на агресивні дії Росії проти України".

"Лідери країн НАТО ухвалять на саміті в Уельсі 4-5 вересня план дій з оперативної готовності, щоб зробити довгострокові корективи в нових ситуаціях безпеки. Це може передбачати оновлені плани оборони, додаткові навчання і відповідні розгортання", - пояснив співрозмовник агентства.

Він визнав за необхідне нагадати з цього приводу позицію щодо ПРО, затверджену главами держав і урядів країн альянсу на Чиказькому саміті 20 травня 2012 року: "Протиракетна оборона НАТО в Європі не буде підривати стратегічну стабільність.

Протиракетна оборона НАТО не спрямована проти Росії і не буде підривати стратегічний потенціал стримування Росії. ПРО НАТО призначена для захисту від потенційних загроз, що надходять ззовні євроатлантичного регіону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.