Угорщина хоче створити проросійську коаліцію в ЄС

Вівторок, 26 серпня 2014, 14:19

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомив дипломатам у понеділок, що шукатиме підтримки з боку інших країн ЄС щодо необхідності покращення відносин з Росією.

Про це пише Euractiv.

Виступаючи на щорічних зборах угорських послів, глава уряду ще раз застеріг від подальшого відчуження від Москви.

"ЄС віддаляється від Росії кожен день ... - це погано, не лише для Угорщини, але і для всього Європейського союзу", - сказав він, розповідаючи про пріоритети зовнішньої політики свого третього уряду.

"Ми повинні шукати підтримки країн ЄС, зацікавлених у сповільненні чи зупинці цього несприятливого процесу ", - сказав він, додавши, що, оскільки країни Центральної та Східної Європи не мали жодного консенсусу щодо цього питання, вони не могли діяти разом.

Угорський прем'єр-міністр додав, що Польща і прибалтійські держави розглядають російське питання, перш за все, як питання безпеки. За його словами, Угорщина не поділяє цю думку.

Орбан заявив, що його країна дивиться на Москву як на партнера по бізнесу, і розглядає інші аспекти ситуації в якості вторинних.

"Цінності важливі, так як НАТО і ЄС спираються на спільні цінності, але це не означає, що ми повинні ставитися до країн за межами наших союзів на основі їх політичної культури, інститутів, демократії, або будь-який інших поглядів", - сказав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини раніше заявляв, що ЄС повинен переглянути політику санкцій щодо Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.