Угорщина підтримує безвізовий режим і перспективу членства України в ЄС - посол

Понеділок, 7 липня 2014, 12:05

Угорщина підтримує безвізовий режим і перспективу членства України в Європейському Союзі.

Як передає УНІАН, про це Харкові під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою сказав надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр.

"Ми підтримуємо не тільки безвізовий режим, але й європейську асоціацію, надання європейської перспективи, включаючи вступ України до Європейського Союзу. Ми розуміємо, що це не завтра буде, але це однозначно політика", - підкреслив Баєр, зауваживши, що "Угорщина завжди була одним із чемпіонів євроінтеграції України".

Баєр запевнив, що Україна завжди може розраховувати "на повну допомогу Угорщини, в тому числі у візовій політиці".

За його словами, у 2013 році дипломатичні представництва Угорщини в Україні видали близько 150 тис. віз українцям та близько 40 тис. електронних карток для перетину кордону мешканцям прикордонних районів.

Посол Угорщини додав, що сьогодні в Харкові буде відкрито Угорський візовий центр. За його словами, у планах посольства також відкриття угорських візових центрів в Одесі, Донецьку та Сімферополі.

Говорячи про економічне співробітництво, Баєр відзначив збільшення імпорту товарів з Харківської області до Угорщини і, навпаки, зменшення угорського експорту на Харківщину. Посол відзначив як позитив те, що в непростій військовій економічній та політичній ситуації в Харківській області продовжують працювати підприємства, які здатні збільшувати експорт товарів за кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: