Наступні переговори Порошенко-Путін можуть пройти в четвер – джерела

Вівторок, 26 серпня 2014, 18:32

Незалежні одне від одного джерела в дипломатичних відомствах України та Росії підтверджують інформацію про те, що наступний раунд переговорів між президентами України та Росії може відбутися вже поточного тижня.

За даними Європейської правди, наразі проробляється можливість того, що 28 серпня Петро Порошенко та Володимир Путін разом відвідають Анкару.

За цією інформацією розглядається можливість двосторонньої зустрічі Україна-РФ, а також тристоронньої - за участю новообраного президента Турції Реджепа Таїпа Ердогана.

Цього дня в турецькій столиці має відбутися інавгурація Ердогана. Наразі він є прем’єром Турецької республіки, але за підсумками виборів, що відбулися 10 серпня, має обійняти посаду глави держави. На церемонію запрошені президенти низки держав, зокрема – України та Росії.

Наразі ані в Москві, ані в Києві немає остаточного підтвердження про зустріч, запевняють дипломатичні джерела. Водночас, адміністрація президента Порошенка активно працює над її організацією.

За даними Європейської правди, ідею таких переговорів підтримує також Ердоган. Одне з джерел у Москві припустило, що він лобіював цю ідею під час телефонної розмови з Путіним 23 серпня. Водночас, опрацювання такої можливості велося сторонами значно раніше.

Остаточне рішення про проведення переговорів чи про їх скасування, найімовірніше, буде ухвалене ввечері 26 серпня на зустрічі в Мінську.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.