Київ наполягає на компромісному варіанті тимчасової ціни російського газу - Продан

Середа, 27 серпня 2014, 14:20

Київ на майбутніх тристоронніх переговорах щодо газу 6 вересня має намір наполягати на запропонованому Європейською комісією компромісному варіанті тимчасової ціни російського газу для України.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, передає Інтерфакс.

"Під час останніх наших переговорів з Єврокомісією в нас була спільна компромісна позиція. Вона була пов'язана з ціною, що формується на літній період у розмірі близько 320 доларів за 1000 кубометрів, а на піковий період - 385 доларів за 1000 кубометрів. А потім сформується вже середня ціна незалежно від того, скільки ми братимемо газу", - заявив він журналістам у середу.

"Найімовірніше, ми обговоримо ту позицію, що була", - додав міністр.

Крім того, Продан повідомив, що Україна на майбутніх переговорах має намір порушити тему перегляду ставки транзиту російського газу з території України.

Він також додав, що позов "Нафтогазу" до "Газпрому" у Стокгольмському суді залишається, але Україна та європейські партнери вважають, що для врегулювання цього спору необхідно знайти компромісне рішення щодо ціни постачання російського газу Україні, яка працюватиме до завершення суду.

Як повідомляла ЄвроПравда, що зі слів президента України Петра Порошенка стало відомо, що 6 вересня відбудуться чергові консультації з питань енергетики між Україною, Євросоюзом і РФ.

"Є домовленість про те, що 6 вересня відбудуться чергові консультації з енергетичних питань за участю єврокомісара Еттінгера й міністрів палива та енергетики Росії та України", - заявив П.Порошенко журналістам за підсумками візиту до Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.