Через санкції РФ прогноз ВВП Латвії впаде до позначки 2,5%

Середа, 27 серпня 2014, 15:48

У зв'язку з введеними Росією санкціями на ввезення продукції з країн Євросоюзу, прогноз зростання латвійського валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2014 році знижений до позначки 2,5%.

Про це заявив міністр економіки В'ячеслав Домбровський заявив у середу, 27 серпня, в інтерв'ю, яке виходить в ефір на Латвійському телебаченні в програмі "Ранкова панорама", передлає Delfi.lt.

"Ми як і раніше прогнозуємо зростання як в цьому, так і в наступному році. Оцінивши ефект санкцій, ми переглянули прогноз зростання, зменшивши його з 3,5% до 2,5%", - сказав він.

Озвучена міністром корекція прогнозу зростання ВВП дозволяє підрахувати, скільки грошей цього року втратить та/або "недоодержить" латвійська економіка, якщо вважати відповідні дійсності офіційні прогнози економічного розвитку країни.

За даними Центрального статистичного управління, у 2013 році ВВП Латвії в фактичних цінах порівняно з попереднім роком зріс на 4% і склав 23,3 млрд євро.

До введення санкцій ЄС проти Росії і відповідного російського ембарго продукції з ЄС річний приріст латвійської економіки в грошовому вираженні оцінювався приблизно в 815 млн євро. Після введення санкцій та ембарго прогноз зростання знижено до 582 млн євро.

Як повідомляла ЄвроПравда, раніше Мінфін Латвії понижував оцінку зростання ВВП до 3%. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.