МЗС Литви засуджує "очевидне вторгнення" Росії

Четвер, 28 серпня 2014, 12:05

Міністерство закордонних справ Литви рішуче засуджує очевидне вторгнення на територію України збройних сил Російської Федерації.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства.

"Такі дії, початі Російською Федерацією, є грубим порушенням фундаментальних принципів міжнародного права і домовленостей, досягнутих на міжнародних зустрічах",  -  говориться у повідомленні.

"Ці дії відкрито порушують суверенітет України та її територіальну цілісність, підривають безпеку в усьому регіоні",  - заявило литовське МЗС.

Литва закликає Росію до негайного виведення військових сил, озброєння і обладнання з суверенної території України, а також до припинення підтримки в будь-якій іншій формі збройних сепаратистів на сході України.

"Безсумнівно, постійно зростаючі потоки зброї та збройних груп бойовиків з території Російської Федерації на схід України, а також дії російських збройних сил всередині України отримають адекватну відповідь з боку міжнародного співтовариства та його інститутів", - говориться у заяві.

Нагадаємо, напередодні російські війська вторглися в Україну на півдні Донецької області, під їх контролем - Новоазовськ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: