У Бундестазі закликають узгодити подальші санкції проти Росії

Четвер, 28 серпня 2014, 15:47

Голова зовнішньополітичного комітету Бундестагу Норберт Реттген закликає до посилення санкцій проти Росії, які мають бути узгоджені на саміті ЄС 30 серпня.

Про це повідомив редактор європейського відділу BBC Гевін Хьюітт у своєму Twitter.

"Глава зовнішньополітичного комітету (парламенту) Німеччини закликає до подальших санкцій проти Росії, які повинні бути узгоджені на саміті ЄС в ці вихідні", - написав він.

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майя Косьянчич повідомляла, що на порядок денний саміту Європейського Союзу 30 серпня внесено питання кризи в Україні у зв'язку останніми подіями.

"Лідери ЄС у суботу збираються у Брюсселі, і криза в Україні буде на порядку денному саміту", - сказала вона.

Крім того, за словами Кочьянчич, ситуацію в Україні будуть обговорювати міністри закордонних справ ЄС в рамках неформальної зустрічі у п'ятницю та суботу в Мілані.

"Ми дуже занепокоєні останнім розвитком подій, включаючи повідомлення про те, що відбувається на місці. Ми повторюємо наш заклик до Росії негайно припинити будь-які ворожі дії на кордоні, що включає постачання зброї, обладнання та військового персоналу з Росії в Україну. Ми повторюємо нашу підтримку політичному вирішенню кризи, яке буде базуватися на повній повазі територіальної цілісності та суверенітету України", - наголосила Косьянчич, передає УНІАН.

Вона також нагадала, що у суботу в Брюсселі відбудеться зустріч президента Україні Петра Порошенка з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу та президентом Ради ЄС Германом Ван Ромпеєм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: