У Німеччині турки вперше обирали свого президента

Понеділок, 4 серпня 2014, 11:01

Уперше в Німеччині громадяни Туреччини проголосували за майбутнього президента своєї країни. Виборчі дільниці були відкриті в семи німецьких містах, передає Deutche Welle.

До прийому виборців були підготовлені великі міські зали, а в столиці урни для бюлетенів розмістили на Олімпійському стадіоні. Всього до участі у голосуванні на території Німеччини було запрошено близько 1,4 млн осіб, повідомляє агентство dpa.

Турецька влада поки не оприлюднила дані про явку виборців у ФРН. Однак за інформацією віце-консула Туреччини в Дюссельдорфі, на вибори у цьому місті прийшло не більше 25 000 турецьких громадян з 260 000 тих, що мають право голосу.

За припущеннями ЗМІ, причиною такого низького інтересу до виборів могла стати занадто велика віддаленість виборчих дільниць від місць проживання виборців, а також складна процедура реєстрації учасників голосування.

Тепер урни з бюлетенями з німецьких міст відправлять до Туреччини, де президента країни обиратимуть 10 серпня. Тільки після цієї дати стануть відомі й результати голосування в ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.