Ізраїль відмовився продавати Росії безпілотники

Середа, 6 серпня 2014, 09:36

Міністерство оборони Ізраілю наказало всім ізраїльським компаніям, які виробляють безпілотні повітряні системи, не розпочинати та не продовжувати переговори за новими контрактами з Росією.

Про це повідомляє тижневик Flightglobal.

Ізраїльські джерела 4 серпня заявили, що рішення-це результат російського втручання в Україні. Окрім того, важливу роль відіграв Вашингтон, який вимагає змін у політиці Ізраілю щодо співпраці з Росією.

У минулому, Israel Aerospace Industries і Aeronautics Defense Systems підписали контракти з РФ. Повітряні транспортні засоби та супутнє обладнання, охоплене цими контрактами, були доставлені або знаходяться в процесі іх постачання, і "директива стосується лише нових контрактів",  стверджує джерело. "Постачання за вже існуючими контрактами будуть дозволені, у тому числі запасного обладнання та модернізаційних систем", додає джерело .

Позиція США, за його словами, можливо, була однією з основних причин рішення Ізраїлю. Окрім того, деяких європейських країн також "турбував" майбутній продаж безпілотників ізраїльського виробництва до Росії, з огляду на "нову реальність у Східній Європі". 

Нагадаємо, раніше Німеччина через тривалу кризу в Україні зупинила дію угоди про постачання озброєння для військового тренувального табору в Росії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.