Сікорський був би добрим главою європейської дипломатії, але не стане ним - Кваснєвський

Середа, 6 серпня 2014, 15:09

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський був би непоганим керівником дипломатичної служби ЄС, оскільки він зарекомендував себе як найкращий переговорник із главою МЗС Росії Лавровим.

Таку думку висловив екс-президент Польщі Александр Кваснєвський в інтерв'ю газеті "Wyborcza" і наголосив, що сьогодні саме через ситуацію в Україні спроможність домовлятися з Росією буде визначальним чинником для обрання глави європейської дипломатії.

"Ще перед кризою в Україні (Сікорський - ЄП) встановив цілком пристойні стосунки з Лавровим, бо раніше був суцільний провал. І якби зараз скласти своєрідний рейтинг європейських дипломатів, які мали добрі контакти з главою МЗС Росії, думаю, що Сікорський очолив би його", - сказав Кваснєвський.

Однак екс-президент наголосив, що на заваді обрання на цю посаду може стояти його партійна приналежність.

"Зараз в ЄС є така домовленість, що портфель єврокомісара із закордонних справ (йдеться про посаду глави Європейської служби зовнішніх дій) повинен відійти до соціаліста або жінки. Сікорський не є жінкою і тим більше не соціалістом", - наголосив Кваснєвський.

Нагадаємо, що Радослав Сікорський належить до правоцентриської ліберальної партії "Громадська платформа".

ЄвроПравда повідомляла, що на посаду керівника дипломатичної служби ЄС претендують глава МЗС Італії Федеріка Могеріні, комісар від Болгарії Крісталіна Георгієва та Радослав Сікорський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.